Wat zijn de voordelen van een gesloten trap?

De voordelen van een gesloten trap zijn te vinden op meerdere vlakken. Voorheen werden vrijwel alle woningen voorzien van een gesloten trap beneden. Zoldertrappen zijn dan weer vaker open. Toch zien we ook dat er op de benedenverdieping vaker wordt gekozen voor een open trap. Deze biedt dan ook zeker voordelen. Moet uw gesloten trap echt vervangen worden, dan kunt u ervoor kiezen om een open trap te laten installeren. Toch, wanneer uw gesloten trap nog van hoge kwaliteit is dan is het veel voordeliger om deze te laten renoveren. U blijft dan profiteren van de belangrijke voordelen van een gesloten trap. Jouwtrapspecialist staat voor u klaar voor het renoveren van een gesloten trap. Wij benoemen graag de belangrijkste 5 voordelen van de gesloten trap.

3. Vuil blijft op de trap liggen

In elke woning ontstaat vuil. Dit kan eenvoudigweg niet tegen worden gehouden. Uiteraard is het wel zo dat bepaalde factoren zorgen voor meer vuil dan gewoonlijk, zoals de aanwezigheid van kleine kinderen of huisdieren die verharen. Vuil verzamelt zich heel gemakkelijk op de trap. Wanneer u een gesloten trap heeft blijft het vuil op de treden van de trap liggen. U kunt het gemakkelijk verwijderen met stoffer en blik of de (hand)stofzuiger. Wanneer u een trap met open treden heeft kan het vuil zich veel gemakkelijker door heel de woning verspreiden. Vuil, zoals plukjes haar van een huisdier, valt tussen de traptreden door. Een klein zuchtje tocht blaast het vuil direct naar alle hoeken van de ruimte.

Maar wat als de gesloten trap versleten is?

Zoals u ziet zijn er veel interessante voordelen van een gesloten trap te noemen, maar er is ook een belangrijk nadeel. Een dichte trap is meer ‘aanwezig’ en valt meer op. Dit is heel vervelend als de trap versleten is. Gelukkig kan een dichte trap renovatie dit eenvoudig oplossen. Vaak kunnen wij uw dichte trap al binnen een werkdag een compleet nieuwe look geven, geheel naar wens. U kunt direct online een offerte bij ons aanvragen. Wilt u eerst meer informatie of advies? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.