Traprenovatie kosten: welke factoren spelen een rol?

De traprenovatie kosten lopen soms erg uiteen. Wat kost een traprenovatie eigenlijk? Dat is nooit standaard te zeggen. Wel kan er altijd een basisprijs worden opgegeven, zodat u inzicht heeft in wat de traprenovatie prijs in de basis inhoudt. Toch komen hier meer factoren bovenop, zoals extra’s die u bij de traprenovatie wilt. Dit is slechts een voorbeeld. Meerdere factoren spelen een rol in de hoogte van de traprenovatie kosten. Jouwtrapspecialist geeft u graag inzicht in de verschillende factoren die invloed hebben op de traprenovatie prijs.

1. Soort trap dat gerenoveerd gaat worden

Een trap is uniek aan uw woning. Sommige woningen zijn voorzien van een trap met 13 treden, wat vaak geldt bij oudere woningen, terwijl nieuwbouwwoningen vaker zijn voorzien van trappen met 16 treden. Hoe meer treden, hoe hoger de prijs. Daarnaast kan het ook zijn dat de woning is voorzien van een open trap of juist van een gesloten trap, ook wel een dichte trap genoemd. Bij de dichte trap hoeft vaak alleen de bovenkant van de trap worden gerenoveerd, terwijl bij de open trap rondom moet worden gewerkt. Ook dit heeft invloed op de traprenovatie kosten.

4. Arbeidsloon die in rekening wordt gebracht

In alle gevallen wordt er arbeidsloon in rekening gebracht wanneer u een traprenovatie door een bedrijf laat uitvoeren. Dit is ook logisch. Het bedrijf moet immers wel iets verdienen aan het uitvoeren van de werkzaamheden. Gemiddeld genomen bestaat ongeveer 35 procent van de traprenovatie prijs uit arbeidsloon. Toch is dit geen standaard. Dit betekent dat het ene bedrijf veel meer arbeidsloon in rekening brengt dan het andere bedrijf. Uw keuze voor een bedrijf speelt dus ook een belangrijke rol in de traprenovatie kosten.

Ontdek de traprenovatie kosten bij Jouwtrapspecialist

Zoals u ziet zijn er meerdere factoren die invloed hebben op de uiteindelijke prijs van uw traprenovatie. Bij Jouwtrapspecialist kiest u altijd voor een nette, eerlijke en vriendelijke prijs voor uw traprenovatie. Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om alles met u door te nemen. Uiteraard bieden wij u ook altijd vooraf volledige duidelijkheid over de traprenovatie kosten, door middel van een vrijblijvende offerte. Maak gerust een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie of advies. Wij helpen u graag verder.