HPL en CPL overzettreden: wat is het verschil?

Een traprenovatie kan onder meer worden uitgevoerd met HPL en CPL overzettreden. Natuurlijk zijn er ook andere materialen mogelijk, maar bij Jouwtrapspecialist werken wij uitsluitend met materialen die sterk zijn en een lange levensduur kennen. Daarom beperken wij ons tot het werken met overzettreden van HPL of CPL. Deze materialen zijn niet bij iedereen goed bekend. Daarom vertellen wij u graag meer over wat HPL en CPL overzettreden zijn.

Wat zijn HPL overzettreden?

HPL overzettreden zijn overzettreden van maximale kwaliteit. Het materiaal HPL kent de beste eigenschappen voor toepassing op het gebied van traprenovaties. De afkorting HPL staat voor High Pressure Laminate (Nederlands: Hoge Druk Laminaat). In de basis van dit materiaal vinden we papier of houtvezel, aangevuld met twee ijzersterke toplagen. Er wordt hars aan het mengsel toegevoegd, waarna het geheel onder hoge druk samen wordt geperst. Dit resulteert in een zeer sterk materiaal dat volledig slagvast en krasbestendig is. Van alle materialen die gebruikt kunnen worden voor het renoveren van trappen, behoort HPL tot de best beschikbare materialen. U bent zeker van een mooie afwerking die ook jarenlang mooi blijft, zonder aan kwaliteit te verliezen.

Belangrijke kenmerken van HPL en CPL overzettreden

U profiteert van tal van voordelen wanneer u de trap laat renoveren met HPL of CPL overzettreden. Een heel belangrijk voordeel van het materiaal is dat het niet glad is. Hierdoor neemt het risico op valpartijen door uitglijden sterk af. Daarnaast kan de veiligheid door ons worden verhoogd door middel van led trapverlichting wanneer u dit wenst. Er zijn tal van mooie kleurmogelijkheden en het materiaal is brandveilig. Dit betekent dat het vuur bij een brand in uw woning niet gemakkelijk via de trap naar verdere verdiepingen kan verspreiden. Het materiaal is van hoge kwaliteit, raakt niet gemakkelijk beschadigd en gaat gewoon jarenlang mee.

Kies ook voor een traprenovatie door Jouwtrapspecialist

Ziet uw trap er versleten uit of heeft deze niet de kleur en sfeer die u graag zou willen hebben in uw woning? Dan is een traprenovatie door Jouwtrapspecialist de juiste keuze. Wij werken uitsluitend met HPL en CPL overzettreden, waardoor wij u altijd een maximale kwaliteit kunnen garanderen. Vraag direct een offerte bij ons aan of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en advies. Wij helpen u graag verder.