Een doe-het-zelf traprenovatie: de meest gemaakte fouten

De doe-het-zelf traprenovatie kan een prima oplossing zijn als u houdt van klussen in huis en ook veel kennis hebt van het renoveren van een trap. Veel mensen die met een doe-het-zelf traprenovatie aan de slag gaan lopen tegen problemen aan. Helaas betekent dit in de praktijk vaak dat het resultaat van de traprenovatie te wensen overlaat. Wanneer u niet zeker bent van uw zaak is het altijd aan te raden om de traprenovatie uit te laten voeren door een ervaren partij. Hiervoor bent u natuurlijk van harte welkom bij Jouwtrapspecialist.

2. Het resultaat is niet volledig waterpas

Natuurlijk is het belangrijk dat alles goed waterpas is. Dit is niet alleen belangrijk voor de veiligheid op de trap, maar ook voor de levensduur van de overzettreden. De oorspronkelijke trap is waterpas. Wanneer de overzettreden niet waterpas liggen, dan betekent dit dat de steun ook niet gelijkmatig is. Hierdoor gaan de overzettreden sneller slijten. Om een kwalitatief hoogwaardig en mooi eindresultaat te bereiken is het belangrijk dat het resultaat waterpas is. In de praktijk gaat het vaker mis op dit punt.

5. De diverse delen sluiten niet goed aan

Bij een traprenovatie van een dichte trap wordt altijd gewerkt met meerdere delen. U kunt alleen de treden en de stootborden doen, maar er bestaat ook de mogelijkheid om de trapwangen te renoveren. In alle gevallen is het belangrijk dat de delen goed op elkaar aansluiten. Is dit niet het geval? Dan komt dit de uitstraling niet ten goede. Verkeerd inmeten van de onderdelen zorgt voor kieren waar deze niet horen, maar er zijn meer factoren die ervoor kunnen zorgen dat de diverse delen van de trap niet mooi op elkaar aansluiten. Dit is zonde!

Het beste alternatief voor een doe-het-zelf traprenovatie

Er kan veel mis gaan met een doe-het-zelf traprenovatie. Uiteindelijk betekent het vaak dat de trap niet meer optimaal veilig is en er ook niet zo mooi uitziet als u wel had gewild. Het beste alternatief is natuurlijk uitbesteding aan een ervaren partij. Wij staan hierin graag voor u klaar. Wij voeren de traprenovatie professioneel en geheel naar wens uit tegen een aantrekkelijk tarief. Vanzelfsprekend stellen we altijd eerst graag een vrijblijvende offerte voor u op. Wilt u meer informatie of advies? Neem dan gerust contact met ons op.