De trap veiliger maken: hoe doet u dat?

Het is altijd goed om de trap veiliger te maken als deze niet meer volledig aan alle veiligheidseisen voldoet. In Nederland overlijden jaarlijks gemiddeld bijna 4.000 mensen als gevolg van een val. Een deel van deze vallen vindt in de woning plaats, waarbij het vaak gaat om een val van de trap. Wanneer we kijken naar alle situaties waarbij iemand van een trap valt, dan kunnen we zeggen dat bij ongeveer een kwart van deze situaties sprake is van een slechte of onbehoorlijke trap. In de overige gevallen zijn er andere risico’s op of rond de trap ontstaan, waardoor er niet langer sprake is van een veilige trap. Hoe kunt u uw trap veiliger maken? Jouwtrapspecialist vertelt u hier graag meer over.

Houd de traptreden schoon en leeg

Iets moet mee naar boven, maar u heeft nu niet veel zin om direct naar boven te lopen. Dan plaatst u het even op een traptrede, zodat u niet vergeet het later mee naar boven te nemen. Dit gebeurt ontzettend vaak. Het plaatsen van dingen op de trap vormt één van de grootste risico’s op de trap en veroorzaakt meer dan eens ernstige valpartijen. Een veilige trap is een schone trap die leeg is. Er horen geen zaken op de treden te liggen. U kunt vergeten dat het er ligt of iemand anders kan gebruik maken van de trap en iets op een trede over het hoofd zien. Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten. Neem dit risico niet en houd de treden van uw trap gewoon schoon en leeg.

Wij kunnen uw trap veiliger maken voor u

Veiligheid staat boven alles, altijd. Is uw trap niet meer optimaal veilig, bijvoorbeeld doordat de treden door slijtage glad of juist ruw zijn geworden? Jouwtrapspecialist komt graag uw trap veiliger maken door middel van een traprenovatie. In de meeste gevallen kunnen wij de werkzaamheden al binnen een werkdag voor u afronden, zodat u snel kunt genieten van een veilige trap die er als nieuw uitziet. Vraag direct een offerte bij ons aan of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en advies. Wij helpen u graag verder.