De levensduur van een trap

De levensduur van een trap is een belangrijk aandachtspunt, zeker wanneer u gaat verhuizen naar een oudere woning of wanneer uw eigen woning aan het verouderen is. Koopt u een oude woning, dan krijgt u er vaak een oude trap bij. Is deze nog wel betrouwbaar? Het uiterlijk zegt in de praktijk niets over de kwaliteit. Wat mag u nu verwachten als het gaat om de levensduur van een trap? Jouwtrapspecialist vertelt u hier graag meer over.

2. De levensduur van een betonnen trap

De betonnen trap staat op de tweede plek als het gaat om de levensduur. Beton is zeer sterk, maar gaat uiteindelijk toch brokkelen of scheuren. Wel gebeurt dit pas na zeer lange tijd. De levensduur van een trap van beton ligt tussen de 50 en 80 jaar, dus op een gemiddelde van 65 jaar. Na deze periode kan de trap scheuren gaan vertonen, stukjes loslaten of op andere wijze duidelijk aan kwaliteit gaan verliezen. De betonnen trap komt in Nederlandse woningen wat vaker voor dan de metalen trap, maar de houten trap komt duidelijk het vaakst voor.

Het uiterlijk van uw trap verbeteren

Wanneer een trap nog van betrouwbare en veilige kwaliteit is, is het mogelijk om het uiterlijk van de trap te verbeteren door middel van een traprenovatie. De oorspronkelijke trap blijft behouden, maar krijgt een compleet nieuw uiterlijk. Uiteraard heeft u hierin volop keuze als het gaat om kleuren en materialen. Daarnaast zijn er meerdere extra’s mogelijk, zoals trapverlichting. Op deze manier kan het uiterlijk van uw trap verbeteren in die mate dat het een volledig nieuwe trap lijkt. Toch liggen de kosten veel lager dan wanneer u de trap daadwerkelijk laat vervangen.

Heeft u interesse in een traprenovatie?

Is de levensduur van uw trap nog prima, maar laat het uiterlijk van uw trap te wensen over? Wij voeren graag een professionele traprenovatie naar wens voor u uit. Hiervoor komen wij graag bij u langs voor een adviesgesprek, waarbij wij direct ook de ruime mogelijkheden met u bespreken. Heeft u interesse in een traprenovatie of wilt u meer informatie en advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.