5 nadelen van een gestoffeerde trap

De gestoffeerde trap zien we nog in relatief veel woningen. Hierbij gaat het voornamelijk om oudere woningen. Het is dan ook zo dat het bijvoorbeeld in de jaren ’90 heel normaal was om de trap te laten stofferen of bekleden. Dat was de standaard. Tegenwoordig zien we veel vaker houten trappen, die een stuk onderhoudsvriendelijker zijn. Er zijn een aantal belangrijke nadelen van een gestoffeerde trap te noemen. Heeft u een gestoffeerde trap en wilt u liever genieten van een nieuwe trap die een stuk onderhoudsvriendelijker is? Laat uw trap dan renoveren door Jouwtrapspecialist. Wij kunnen uw trap meestal binnen een werkdag een volledig nieuwe look geven.

1. Gestoffeerde trappen slijten sneller

Gestoffeerde trappen zijn sneller weer aan vervanging toe als u de trap een beetje mooi wilt houden. Stof kent een minder lange levensduur dan HPL of CPL, de materialen die gebruikt worden voor traprenovaties. Het schuiven van voeten, sokken en schoenen over de stoffering zorgt snel voor slijtageplekken, waardoor er vaak losse draden ontstaan die verder afritsen. De gestoffeerde trap slijt in alle gevallen sneller, ongeacht de mate van gebruik en de belasting.

4. Gestoffeerde trappen worden snel minder mooi

Een nieuw gestoffeerde trap ziet er vaak prachtig uit, net als nieuwe vloerbedekking in de woonkamer. Alles wat nieuw is, is mooi. Helaas blijft deze uitstraling in de meeste gevallen niet lang als nieuw. Stoffering wordt als het ware platgetrapt door gebruik van de trap, waardoor er snel een spoor zichtbaar wordt op het midden van de treden. Kiest u voor een traprenovatie met HPL of CPL? Dan blijft uw trap er wel jarenlang als nieuw uitzien.

5. Een gestoffeerde trap is niet ideaal met huisdieren

Zeker in woningen waarin ook huisdieren, zoals honden of katten, leven is het niet aan te raden om de trap te laten stofferen. Vooral korte, stuggere haartjes van huisdieren kunnen gemakkelijk in de stoffering vasthaken, waardoor de stofzuiger deze haren niet verwijderd. Daarnaast vormt een gestoffeerde trap voor veel katten een enorme krabpaal, wat er uiteraard voor zorgt dat de stoffering snel kapot gaat.

Geniet van de voordelen van een onderhoudsvriendelijke trap!

Een gestoffeerde trap zorgt vooral voor veel onderhoud en gaat zelfs met het beste onderhoud minder lang mee dan een trap van onderhoudsvriendelijk materiaal. Wilt u genieten van een onderhoudsvriendelijke trap die er jarenlang als nieuw uit blijft zien? Laat dan een professionele traprenovatie uitvoeren door Jouwtrapspecialist. Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan of neem contact met ons op voor meer informatie en advies. Wij zijn u graag van dienst.