5 belangrijke risico’s op de trap

Risico’s op de trap wilt u natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Veel mensen hebben de ervaring om van de trap te vallen, geheel of gedeeltelijk, en weten dat er vervelend letsel kan ontstaan. Van de trap vallen kan (zeer) ernstige gevolgen hebben. Het is dan ook vanzelfsprekend dat u er alles aan wilt doen om de risico’s op de trap tot een minimum te beperken. Er zijn risico’s die met de tijd ontstaan, maar er zijn ook risico’s die we soms onbewust zelf veroorzaken. Jouwtrapspecialist geeft u graag inzicht in de 5 belangrijkste risico’s op de trap en geeft advies hoe u deze risico’s kunt voorkomen.

3. De trap is veel te donker

Eén van de grootste risico’s op de trap is duisternis. In veel woningen wordt de trap ingesloten door muren. Hierdoor ligt de trap al snel in het donker, waardoor deze niet optimaal zichtbaar is. Een slecht zichtbare trap is per definitie een onveilige trap. U lost dit probleem op door goede verlichting te plaatsen bij de trap. Laat u uw trap renoveren door ons? Dan bieden wij u de mogelijkheid om direct mooie, moderne en energiezuinige trapverlichting te laten aanbrengen. Deze luxe trapverlichting zorgt ervoor dat elke traptrede altijd goed verlicht en optimaal zichtbaar is wanneer de trap wordt gebruikt. Het is een directe verhoging van de veiligheid op de trap.

Risico's op de trap wegnemen: kies voor een traprenovatie

Een traprenovatie is in de meest uiteenlopende gevallen een perfecte optie om de risico’s op de trap weg te nemen. Dit geldt vanzelfsprekend voor de risico’s die de trap veroorzaakt. Risico’s die u zelf onbewust veroorzaakt zijn gelukkig eenvoudig op te lossen door een gewoonte te veranderen, bijvoorbeeld de gewoonte van spullen verzamelen op de trap. Wilt u uw onveilige trap weer veilig laten maken door middel van een traprenovatie? Vraag dan direct online een offerte bij ons aan. Wilt u eerst meer informatie of advies over een traprenovatie? Neem dan gerust contact met ons op.